Hírek 2017 - Kara-Kitáj laika kennel

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hírek
Hírek, események kennelünk életéből
 
2017-12-26
Lassan ennek az évnek is vége... Köszönjük kutyáink Gazdáinak, lelkesedésük, kitartásuk, azt hogy gondoltak ránk, és meg-meg leptek minket egy-két fotóval. 
Frissültek az alábbi oldalak
Juzsa, Larsz, Misa, Nanuk, Noxis, Oleg, O-ya, Pik, Purga, Peja

Köszönjük a Gazdiknak a friss fotókat!


2017.12.09-10 Nitra CACIB
HJCH KARA-KITÁJ O-YA
2xCAC, 2xCACIB, 2xBOB
Kara-Kitáj O-ya

Újabb alom várható Magyarországon 
Kara-Kitáj Ogra kennelünkből származó szuka kutyától valamint Ch. Agat orosz vérvonalú kantól. 
További információk a Kölykök menü pont alatt
(Fotón - Ogra)


2017.08.20.
Herend CAC kiállítás 
CAC + Best of Breed 
címeket nyert 
Igra Herend 2017
2017.08.19. 

Honlapunk frissült! 
Köszönöm Larsz, Nord, Noxis, Oleg gazdáinak a fényképeket! 

2017.08.15.
Kedves Lajka barát!

Már ismét eltelt egy hét, tehát jelentkezünk nálad.
Ez a hét már a tanulás jegyében telt el. Elkezdtük tanulni, hogyan kell megfogni egymást, és hogyan kell kitérni, egymás elöl. Ez nagyon fontos, hogy a gazda jó kutyája legyünk majd. Ha valamit nem jól csinálunk, akkor a mami megmutatja nekünk. Na de azért minket sem kell félteni, mert egy kis rosszaságért, nem kell a szomszédba mennünk. De a mami olyankor csak odakap, hogy most már legyünk jók. Mi megpróbálunk jók lenni, de nem mindig sikerül. Szokta is mondani a gazdi, hogy az alvó lajka, a jó lajka. De vajon miért mondja?
A gazdi most már a nevünkön szólít minket, amit eleinte nem értettünk, de most már lassan megértjük, hogy éppen kihez beszél. Ha jól figyelünk, egy kis finomságot kapunk.
Volt nálunk az Péja gazdája, jól megrágtuk a lábát, hogy megtudja, milyen is egy lajka gyerek. De azért megpróbáltuk, nem elvenni a kedvét. Reméljük, azért nem haragudott meg ránk? Nagyon szeretjük őket, hiszen ugyan olyan huncutok, mint mi vagyunk.

Képzeld, ma volt nálunk a mi nagyikánk, és a gazdi másik kutyája, aki majd a mi bébiszitterünk lesz. Azért a mami a szeme sarkából figyelte őket, hogy mit csinálnak, de amikor látta, hogy minden rendben van, akkor megnyugodott. Tehát mostantól hárman fognak minket tanítani. Ezt csak neked súgom meg, hogy nem lesz könnyű dolguk, mert igen eleven kis társaság vagyunk, legalább is ezt mondja a gazdi.
Este megint kaptunk valamit, hogy ne legyen csúnyaság bennünk. Már kaptunk ilyet akkor is, amikor kisebbek voltunk.
De most már nagyon megéheztünk, megyünk a mi drága maminkhoz egy kis tejecskéért.
2017.08.09.
Kedves Lajka barát!
Ismét eltelt egy hét és már 4 hetesek vagyunk. Úgy repül az idő, és egyre több dolog történik velünk. A héten kinyílt a kis világ előttünk. Eddig csak ott voltunk ahol megszülettünk, de a gazdi kinyitott egy kis ajtót és mi kijöhettünk rajta. Na ezt jobb hogy nem láttad. Mert csúszott a lábunk, a gazdi azt mondta, hogy olyanok vagyunk mint egy kis béka. De napról napra jobban ment, és jelentjük, hogy már nem okoz problémát azon a csúszóson közlekedni. A kutya WC nem egyszerű dolog! Te ezt tudtad? Próbáltunk aludni rajta, játszani rajta, de azt mondta a gazda, hogy nem arra való. Mikor látta, hogy pisilni vagy kakilni kellett akkor szépen rárakott minket. Ha ott végeztük el a dolgunkat, akkor megdicsért. És akkor rájöttünk, hogy mire való az a valami. A dicséretet nagyon szeretjük, tehát ha csak már nincs idő odamenni, csak akkor csurran el a dolog máshol. Aztán eljött az a nap, amikor a gazdi egész nap otthon van velünk, és ekkor nagyon furcsa dolog történt. Jött a gazdi egy dobozzal, és belerakott minket. Jaj, mondtuk, hogy soha nem leszünk rosszak, csak ne vigyél el! De nem hallgatott meg minket. De egy kis idő múlva lerakott minket egy jó nagy helyre. Itt van játszóhely és, ház. És ez mind a mienk, na meg a mamié. Nagyon szeretünk itt lenni, jó nagyokat játszunk, és jó nagyokat alszunk. Mert ugye ettől leszünk olyan nagy kutyák, mint a mami. A tejet durván kérjük a mamitól. Úgy döntött a gazdi, itt az ideje, hogy valami mást is együnk. Először megkóstoltuk, aztán rájöttünk, hogy milyen finom.
Megint jött a gazdi a dobozzal. Gondoltuk megyünk ki játszani, és örültünk. De helyette berakott minket egy nagy pöfögő valamibe, ami elindult alattunk. Nagyon meleg volt! Nem tudtuk, mi rosszat tettünk. De aztán megérkeztünk a fehér ruháshoz. A gazdi mondta, hogy most kapunk valamit. Innentől fogva már nem tudunk elveszni. Mindenkinek van egy saját száma! A maminak is van! Ezt a gazditól tudjuk!!! Nagyon megdicsért a fehér ruhás, mert nem sírtunk, de miért is kellett volna sírni? Mi már komoly, kis lajkák vagyunk!
Most sokat játszunk, tanulunk és alszunk! Most már olyan éhesek vagyunk, hogy megyünk enni.
2017. augusztus 01.

Kedves Lajka barát!

Ismét eltelt egy hét és már 3 hetesek vagyunk. Ez a hét már mozgalmasabb volt a mi kis életünkbe. A mi drága kis gazdink, úgy döntött, hogy levágja a körmünket. Azt mondta, hogy nagyon bántjuk vele a mi maminkat és muszáj levágni. A héten kibújtak a kis fogaink, hát ezzel sem könnyítjük meg a mamink életét. Mert ha elfeledkezünk magunkról, akkor bizony ráharapunk a mami cicijére. Ennek nem nagyon szokott örülni, és finoman jelezni szokta, hogy ezt ne csináljuk. Ígéretünkhöz híven sokat gyakoroltuk a lábra állást, és mostanra már majdnem sikerült, de ezt még tovább gyakoroljuk majd.  Most már teljesen kinyílt a szemünk, és ezért minden érdekel minket. Szeretünk játszani egymással, amikor nem alszunk, akkor ezt szeretjük a legjobban csinálni.A gazdi már a nevükön szólít minket, ez még furcsa nekünk, de majd megtanuljuk
Mindennap megmutatnak minket másik két kutyusnak, azt mondja a gazdi, hogy ők lesznek majd a mi bébiszitterünk. Tehát nagyon sokan figyelnek ránk, és biztos majd sok mindent kell majd tanulnunk tőlük. De hát ez a kiskutya élete, legalább is ezt mondják nekünk. Ma kaptunk valamit, ami egy kicsit hasonlított a mama tejéhez. Megkóstoltam, de nem olyan finom! Azután berakott nekünk a gazda valamilyen furcsa dolgot. Azt mondta, hogy ez a kutya WC. Az mi? Te tudod?

Pik, Purga, Péja
Kara-Kitáj P alom
Kara-Kitáj P alom
Kara-Kitáj Pik és Kara-Kitáj Péja
2017. július 25.
Kedves Lajka barát!

Már a második levelünket írjuk neked!
Nagyon jól vagyunk, éljük a két hetes kiskutyák minden napos életét. Eszünk és alszunk, meg sokat erősítjük a lábainkat.
A mami tejecskéje nagyon finom, és már 1,60 – 1,70 kg-osak vagyunk! Már egyre több erőnk van, és már néha kitudjuk nyomni magunkat. Képzeld el, már vannak neveink, és a gkda már úgy szólít minket. A nevünk Pik, Purga és Péja. Remélem neked is tetszik. A héten kinyílt a szemünk! Már látjuk a mamit, és a gazdit is. Ez nagyon jó! Este a gazdától kaptunk valamit, aminek nem volt jó íze. Boldogan kóstoltuk meg. De csak prüszköltünk. De azt mondták, hogy ezt meg kell ennünk, azért, hogy ne legyenek csúnyaságok bennünk.

Most már megéheztem, és el is fáradtam.

Peja, Pik, Purga
2017.07.22.

Debrecen éjszakai CACIB kiállításon 
Kara-Kitáj Kira 
CAC, CACIB, BEST OF BREED címeket nyert.
 
2017.07.18. 

Egy hetesek lettünk

Kedves Lajka barát!
Úgy gondoltam, hogy itt az ideje, hogy írjunk neked. Elmeséljük neked, hogy mi történt, eddig velünk.Amikor megláttuk először a mamát, nagyon érdekes időjárás volt. Nagy csattogásokat hallottunk bent a hasába, ahol sokáig voltunk. Gondoltuk, ezt megnézzük! Amikor kijöttünk a mama hasából, akkor megláttuk mamát, és a nagyon kedves kétlábúakat. A mamától tudjuk, hogy ők fognak segíteni neki, a következő 2 hónapban, ők a gazdák. Hamar megtaláltuk a tejcsárdát, és jól tele raktuk a pocakunkat. Azóta is csak ez a dolgunk, hogy együnk és jó nagyokat aludjunk. Én mindent jól csinálunk biztosan, mert már 1 kg-os vagyunk. Viccesen szokta mondani a gazda, hogy már akkorák vagyunk, mint egy kenyér! ( De mi az a kenyér? )A mama tejecskéje nagyon finom, napról-napra erősödünk tőle! Már próbálkozunk lábra állni, de még nem sikerült sokáig. De ne aggódj, mert szorgalmasak vagyunk, és sikerülni fog!Hárman vagyunk testvérek, és nagyon jó testvérek vagyunk. Habár a gazda azt mondta, hogy nem sokáig leszünk ilyen jók. Vajon mit akart ezzel mondani? Igazán megsúghatnád nekünk!Most már megyünk enni, és aludni, mert elfáradtunk.

Peja, Pik, Purga
2017. július 16. 

Szombathely 
Kara-Kitáj Ogra 
CAC, CACIB, BEST OF BREED
címeket nyert
2017,07,11

P almunk megszületett!!

2017. június 08.

Kiskutyákat várunk!
Kara-Kitáj O-ya echo
Irtysh
2017. május 27. 

Mozgalmas hónap volt ez a május. Hála a Kara-Kitáj gazdiknak sok-sok új fotó érkezett kutyáinkról. 

Saját kutyánk O-ya vércsapa versenyen is indult ahogy arról már az előző frissítésben beszámoltunk. Majd rákövetkező héten ismét vércsapaverseny mentünk ahol O-ya III. helyezést ért el. Pápa CAC kiállításokon O-ya 2*CAC, 2*BOB, valamint a Legszebb Vadászkutya III. címet nyerte.

Ez a hónap azonban a következő nemzedékről is szólt, nagyon vártuk O-ya kutyánk tüzelését. A kiválasztott kan  tulajdonásával vártuk a nagy napot, ami május közepén be is következett. Ujjakat összefonni...

/fotón - Irtysh - O-ya párja/

2017. május 01.

Új fotót kaptunk Lajról! Valamint fotó érkezett egy unokánkról szeretett Angelünk fiáról Holdfény Árnyék Arthúrról. Sajnos már Arthúr is az égi vadászmezőkön játszik anyukájával. 

Köszönjük a gazdiknak a fotókat!
Kara-Kitáj Laj
Bárna - Utánkeresői Nyltnap


2017. április 23.

Utánkeresők Baráti Társasága nyílt napot tartott Bárnál, ahol kutyánk O-ya maximális pontszámot ért el, és ezzel az eredményével II. helyet szerzett! 
2017.április 09-10.

Micsoda hétvége!! Szombati napon O-ya kutyánk a kaposvári Vadászkutya CAC kiállításon BOB, BOG, majd BEST IN SHOW győztes címeket ért. 
Ugyan ezen a napon  Nord "Sky" az MKSZ nyíregyházi kiállításán nyert CAC, BOB, BOG címeket!!! 

O-ya kutyánk a szombati kiállítási sikerek után megmutatta hogy munkában is kiváló. A Kaposváron megrendezésre került Nehezített vércsapaversenyen III. díjat ért el munkájával, mellyel a mezőnyben a kiváló VI. helyet szerezte meg. 

Kara-Kitáj O-ya
2017. április 05. 

5 éves az L almunk boldog születésnapot minden kölykönkünknek. 

Larsz gazdájának köszöjük a születésnapi fotót.2017. április 04. 

Újabb csodálatos fotókat kaptunk. Ezúton is köszönjük Nanuk Gazdájának a fotókat. Ezáltal a újabb képekkel frissült! 

Illetve Nanuk oldala is!

Kara-Kitáj Nanuk
Kara-Kitáj Noxis
2017. április 02.

Újabb fotók érkeztek Noxisról. Köszönjük!! Frissült ezáltal Noxis oldala és a is. 
2017. március 26. 

Új fotót kaptunk Noxisról. Köszönjük! 

Miron gazdijától csodás játszós képeket kaptunk Miruról és Mogyiról, ezek a fotóka  a albumba került
ek.
Kara-Kitáj Miron és Mogyi
Kara-Kitáj Miron
2017. március 22.

Újabb frissítés honlapunkon! Miron "Miru" gazdája csodálatos fotókat küldött nekünk.
 Köszönjük!

Miron oldala frissült, valamint a is újabb fotókkal bővült. 


2017. március 10.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek  Szövetsége által Aranykoszorús Mestertenyésztői kaptunk.

Köszönjük, kutyáink gazdáinak, hogy sikereik által elérhetünk ezt a címet! 


gazdijától új fotókat kaptunk! Köszönjük! A fotók felkerültek a gallériába!
Aranykoszorús mestertenyésztő
Kara-Kitáj O-ya
Kara-Kitáj Olin
2017. február 19. 

Egy hétvége :  kutyáink újabb örömkönnyeket csaltak a szemükbe.

Winterdogshow -
Kara-Kitáj O-ya 
CAC, CACIB, BOB
Csoport 5-ös szűkítésébe is bekerült ******


Kara-Kitáj Olin
Szlovákia Championja címet szerzett!******
Újabb információk - a Kölyök oldalon!


2017. február 16. 

Újabb fotó érkezett az egyik kölykünkről. 
Most Noxis gazdája lepett meg minket! 

Köszönjük! 

A fotó Noxis saját oldalára is felkerült
Kara-Kitáj Noxis
Kara-Kitáj O-ya és Igra
2017. február 07. 

Honlapunk frissült! Ezúton is szeretném megköszönni a kutyáink tulajdonosainak hogy folyamatosan kapunk tőlük fotókat.  Fotó érkezett: 
Kira-ról ,Iskra-ról, Jepetto-ról, Misa-ról, Ogra-ról 
a fotók az ebek saját oldalaira felkerültek a névre kattintva oda navigál az oldal 

Új galériát nyitottunk 2017 évre vonatkozóan, ahol a még több fotót találhattok. Remélem, hogy az év végére rengeteg fotó lesz benne.


2017. január 07. 

A Champion Show keretében a MEOESz elnöke  az alábbi diplomát adta át részemre. A dimplomát Kara-Kitáj O-ya kutyánk kimagasló eredményeivel nyertük el.
Kara-Kitáj O-ya eredményeiért
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz